Men's Jeans Destination

Men's Jeans Destination


Uitgelicht:

Cast Iron Candiani Denim

Het Italiaanse Candiani Denim behoort tot de allerbeste jeansproducenten ter wereld. Met meer dan 80 jaar ervaring, op een klein uurtje van Milaan. Cast Iron gebruikt de doeken van Candiani voor het creëren van hun jeanscollectie.

Naast hele sterke, tijdloze ontwerpen kiest Cast Iron altijd de mooiste materialen voor hun collectie. Als het op jeans aankomt, kun je niet om Candiani heen. Het Italiaanse bedrijf heeft het hele proces in handen, van weven tot verven en afwerking van denim. Wat maakt ze dan zo goed? Dat zit ‘m in pure passie. En dat zie je in alle onderdelen van het productieproces, dat ook nog eens zeer verantwoord gebeurt. Ze gebruiken voornamelijk organisch katoen of gerecycled katoen. Het verven van het katoen gebeurt met veel minder water, energie en chemicaliën dan conventionele denimproductie. Om de jeans karakter te geven, gebruikt Candiani diverse technieken zoals borstelen, accenten door laser en het aanbrengen van hitte waardoor de stretch van een jeans perfect bepaald kan worden. 

De prachtige Cast Iron denims zijn het ultieme voorbeeld van de expertise van Candiani. Onze favoriet is de Riser. Een moderne slim fit, met een flinke dosis stretch in de jeansstof. Cast Iron streeft ernaar om een rauw gevoel mee te geven, dus de wassingen hebben een vintage look. Door de stretch dragen ze echt perfect. De Riser is in verschillende wassingen verkrijgbaar, allemaal met hun eigen unieke kenmerken, voor een vintage karakter. Neem via Score Video Advies live contact op met een Score store om meer te weten te komen over de Cast Iron Candiani jeans.

 

It’s time to Score!


Check de nieuwste Cast Iron jeanscollectie in een Score store bij jou in de buurt,
of check hier de collectie.