Men's Jeans Destination

Men's Jeans Destination


Muzikale stoofpot & denim

Omdat we deze zomer festivalloos door het leven gaan, serveren we jullie toch een potje live muziek. Onze Jeans Specialist Gaetano, Score Arnhem speelt in de band Speciaal Onderwijs. En denim en live muziek gaan hand in hand!

Hoe is het begonnen?

Sinds mijn negende bespeel ik al het besnaarde hout en op mijn tiende begon ik in een band genaamd ‘ Crazy Ducks’.  Mijn vader speelde vroeger ontzettend veel toffe muziek af. Toen hij mij Comfortably Numb van Pink Floyd liet horen, wist ik gelijk dat ik net zo wilde spelen als David Gilmour speelt. ‘Speciaal Onderwijs’ is begonnen toen we voor onze muziekopleiding in 2017 bij elkaar zijn gezet. Wij ondervonden dat het muziek onderwijs, ondanks dat het onze droomopleiding was, toch redelijk conservatief is. Wij hebben daarom ons eigen wereldje gecreëerd met een plekje voor ons en voor iedereen die gewoon lekker wilt ‘zijn’. Het Speciale Onderwijs. We serveren een dansbare freaky stoofpot van psychedelica en nederpop. 

Vertel iets meer over de samenstelling van de band.

Ik ben gitarist en voor de helft verantwoordelijk voor de teksten. Samen met Sven Janssen sta ik op front. Hij is voor de andere helft verantwoordelijk voor de teksten. En ook onze toetsentovenaar op synthesizer! Pepijn Huilmand, Tijn Peppelman en Joeri Giesen zijn met zijn drieën de ritmische motor. Zelf werk ik overdag als Jeans Specialist bij Score en in de avonduren voor Speciaal Onderwijs.

 

Hebben jullie al releases op je naam staan?

Absoluut! In 2018 in onze debuutplaat ‘verboden voor meisjes’ geboren. Deze is te beluisteren op alle streaming diensten! (Spotify, Apple Music, Deezer etc.) Op dit moment zijn we druk bezig met het schrijven van nieuwe nummers en zijn we veel aan het experimenteren met sounds. Ook liggen er 2 dansbare songs klaar om binnenkort gedeeld te worden met de wereld. Benieuwd? Check ons op Instagram

 

Hoe werken jullie?

Vaak heb ik of heeft Sven een akkoorden progressie of een melodie in zijn hoofd die we dan uitwerken en vervolgens bij de band voorleggen. Vanaf hier gaan we met zijn alle schrijven aan de song. Dit kan een paar dagen duren voordat de song af is, maar ook een paar maanden. Mijn absolute favoriet is “Machinaal Bij De Les’ . Deze song komt binnenkort uit.

Wie is je stijlicoon?

Johnny Depp. Eclectisch en alles kan. Net als in onze muziek!


Heb je affiniteit met denim?

Jazeker! Ik hou van de oldskool denim op denim look. Dit is ook een geweldige look voor op het podium. Het straalt iets rauws uit en het is tijdloos. Zeker als je een aantal subtiele destroyed details hebt, zoals op de EGO Colombo.


Welke jeans zou je uit de huidige SCORE collectie zou je aanbevelen?

Ik ga voor de klassieke zwart slim fit, zoals de EGO Esko. Al jaren lang een echte classic podium look. Zeker wanneer je dit combineert met een denim jack als de Bolt Fresno. Ook tof is de Bleak van CHASIN’. Een checkered shirt, dat te gek staat in combinatie met een zwarte jeans. Ik houd ook van Fred Perry, zoals de Vertical Stripe of de Pocket Piqué. Of natuurlijk de klassieke Twin Tipped Polo. Die geeft je look ook de nodige attitude, zeker als je ‘m met de knoopjes dicht draagt.

ONZE FAVORIETEN

CHASIN'

EGO Esko

€99,95

CHASIN'

Bleak

€79,95

Fred Perry

Vertical Stripe Tee

€85,00

CHASIN'

Bolt Fresno

€119,95

Fred Perry

Twin Tipped Polo

€79,95

Fred Perry

Pocket Pique Tee

€69,95

Replay

Hyperflex Anbass A04

€159,95

Tommy Jeans

TJM Corp Logo Tee

€35,00

CHASIN'

Bolt Luke

€99,95 €79,95

CHASIN'

EGO Colombo

€119,95

Fred Perry

Twin Tipped Polo

€79,95

Tommy Jeans

TJM Small Flag Tee

€45,00