Bekijken als
Switch view
Switch view
per pagina
Filter & Sorteer

21 Product

Bekijken als
Switch view
Switch view
per pagina
Filter & Sorteer

21 Product

back

EIGHT & BOB, parfum met een rijke geschiedenis

Albert Fouquet, de zoon van een Parijse aristocraat, creëerde en perfectioneerde verschillende parfums voor zijn eigen persoonlijk gebruik - geholpen door Philippe, de familiebutler. Bij sociale evenementen verraste hij iedereen met geuren waar steeds meer vraag naar kwam maar hij wilde het niet op de markt brengen.

 

Tijdens zijn zomervakantie in 1937 ontmoette Albert een jonge Amerikaanse student die in een cabriolet door Frankrijk toerde: John F. Kennedy. Binnen enkele minuten na introductie was J.F.K. gefascineerd door de geur die Albert droeg. Het charmeoffensief van John overtuigde Albert om hem de volgende ochtend een sample van zijn geur achter te laten.

 

Toen hij terugkwam van zijn vakantie, ontving Albert een brief van John waarin hij hem bedankte voor het vriendelijke gebaar en informeerde over het succes dat zijn parfum had onder zijn vrienden. Hij vroeg Albert om hem acht samples te sturen, "en als je productie het toelaat, nog een voor Bob".

 

Zonder het verzoek volledig te begrijpen, besloot Albert een doos met voldoende samples te sturen om de transportkosten te compenseren. Ten slotte bestelde hij verschillende dozen versierd met hetzelfde patroon als het shirt dat J.F.K. droeg toen ze elkaar ontmoetten, en labelden ze de flessen en dozen met het grappige verzoek van John: "EIGHT & BOB".

 

Dankzij de relaties van de vader van John in Hollywood wilde alle bekende sterren de geur "EIGHT & BOB". Helaas stierf Albert in 1939 in een auto-ongeluk en Philippe was de enige die de bestellingen kon afhandelen en dit was slechts voor een aantal maanden, aangezien de Tweede Wereldoorlog begon. Bij de laatste zendingen verstopte Philippe de flessen geuren in boeken om te voorkomen dat de nazi’s de geur zouden vinden.

 

Decennia later is de formule voor "EIGHT & BOB" volledig teruggevonden, samen met het zorgvuldig ontworpen productieproces.

 

Koop EIGHT & BOB parfum voor heren online bij Score

Bij Score kan jij nu ook genieten van EIGHT & BOB, waar een rijke geschiedenis aan verbonden zit. Bestel jouw EIGHT & BOB geur direct online en kom erachter waarom dit merk zo’n groot succes is geworden.

Dit artikel is toegevoegd aan je winkelmand.
Menu Home Cart Winkels