Men's Jeans Destination

Men's Jeans Destination

Zo verzorg jij je jeans

Denim is een unieke stof, die als het ware met de drager mee groeit. Het verzorgen van jouw favoriete paar jeans vergt dan ook een specifieke aanpak. Te vaak of teveel wassen zorgt voor onnodige slijtage. Hier vind je handige tips voor de juiste verzorging.

Algemeen

Een belangrijke regel bij het wassen van jouw denim: was 'm minder vaak dan je andere kleding. Zoals gezegd, jeans heeft een unieke slijtagepatroon. Een cycle in de wasmachine heeft zijn invloed, zowel op de fit en afwerking als de wassing. Daarnaast zijn jeans veel sterker dan bijvoorbeeld je katoenen t-shirt. Het vraagt daarom minder vaak om een wasbeurt. Met namde de betere jeansmerken gebruiken doeken van topkwaliteit, die landurig meegaan. Wij selecteren onder andere hierop in onze collectie. Een stelregel of je moet wassen of niet: als je denim geen zichtbare vlekken heeft dan kan hij nog even mee. 

Wassen

Handwas

Niet de leukste bezigheid, maar het beïnvloedt wel de levensduur van je jeans. Vul een badkuip met een laagje lauwwarm water (zo’n 10 CM). Doe er een dop wasmiddel bij. Bij voorkeur een zacht middel (dat bv. ook wordt gebruikt voor babykleding). Leg je jeans volledig onder water en laat ‘m zo’n 20 minuten weken. Spoel na en wring zoveel mogelijk water uit. Laat ‘m daarna drogen. Bij raw denim, ongewassen en onbehandeld, is het een must om je jeans op deze manier te wassen!

Wasmachine

Was je in de machine, houd je dan aan de volgende tips:

  1. Allereerst: was je jeans binnenstebuiten. Hierdoor is de slijtage minimaal en zal hij ook zijn kleur het beste behouden.
  2. Probeer je jeans altijd met andere jeans te wassen. Hierdoor ontstaat er geen frictie met andere stoffen, wat kan zorgen voor slijtage.
  3. Zorg ervoor dat je niet teveel jeans tegelijk in de machine doet, beperk het tot maximaal 4. En let hierbij op de wassing.
  4. Indien mogelijk: combineer zoveel mogelijk jeans van dezelfde wassing. Dus geen donkere indigo tonen bij hele lichte jeans. Zoals aangegeven kan Indigo gewassen denim kan namelijk ‘bloeden’, waardoor kleur wordt overgedragen op je lichtere jeans.
  5. Zorg er ook even voor dat je je wasmachine op de juiste setting zet indien mogelijk. Een licht programma (lage snelheid, kort wasprogramma) met koud water is het beste om slijtage en krimp te voorkomen.

Drogen & opbergen

Een droger is de vijand van je kleding, in het bijzonder jeans door de wrijving en hitte. Het beste is om jeans uit te hangen zodat hij kan drogen. Berg je jeans daarna bij voorkeur hangend op. Op deze manier blijven jouw fades intact en ontstaan er geen ongevraagde ‘vouwen’.

Live bellen met onze Jeans Specialisten

Onze Jeans Specialisten kunnen je alles vertellen over de verzorging van jouw jeans. Je kunt nu zelfs live video bellen via Whatsapp met een Score store. Meer informatie over Score Video Advies vind je hier.

Shop jeans


All about denim

Van de eerste jeans tot aan innovatie. De geschiedenis van denim in vogelvlucht.
 

Gezien op straat

Laat je inspireren door de mooiste outfits samengesteld door onze Jeans Specialisten.
 

De jeans van nu

Dit zijn dé iconen van onze jeansmerken. Jarenlang geperfectioneerd, de styles van nú!
Menu Home Cart Winkels